Українські дипломати відреагували на рішення влади Перемишля / фото УНІАН

Посольство України в Польщі висловило протест через скасування міською владою Перемишля рішення про присвоєння одній з вулиць ім’я єпископа Української греко-католицької церкви Йосафата Коциловського, репресованого в радянські часи.

Читайте також"Українська к*рва, *б*на прибиральниця": польську студентку відсторонили від занять за приниження українки (відео)

Про це йдеться у повідомленні Посольства України у Польщі у Facebook.

Відео дня

Українські дипломати назвали поспішним і необачним рішення міської ради Перемишля про перейменування вулиці.

"Маніпулювання авторів резолюції аргументами, вирваними з контексту, небажання почути польських громадян української національності - рівноправних жителів Перемишля, цього разу, на жаль, перемогли. Зазіхання на добре ім’я блаженного, а відтак на рішення католицької церкви та св. Івана Павла ІІ, який у 2001 році проголосив єпископа Йосафата блаженним, є безпрецедентним явищем у Польщі і не може бути виправдане!", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 3 листопада 2015 року прокуратура Києва ухвалила рішення про реабілітацію єпископів Перемишльської єпархії УГКЦ Йосафата Коциловського і Григорія Лакоти, а також трьох священиків Миколи Грицеляка, Івана Кузича та Романа Решетила, які за радянських часів стали жертвами політичних репресій. Зокрема, їх було засуджено у 1947 році за обвинуваченням у проведенні активної антирадянської націоналістичної роботи.