wikimedia.org

Артистів Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької масово мобілізують.

Про це говориться у зверненні колективу на сторінці театру в Facebook.

"У Львівську оперу прийшло близько 35 (!) повісток у ЗСУ. Більшу частину з яких складає артистичний склад театру. Серед запрошених на службу є артисти оркестру, хору, провідні солісти опери та провідні солісти балету, також є Заслужені артисти та навіть Народний артист України!", - наголошується у зверненні.

Відео дня

Читайте такожМайже 55% призовників 4-ї хвилі мобілізації визнані непридатними до служби – Богомолець

Колектив зазначає, що є дещо незрозумілим такий масовий для Львівської опери забір високодосвідчених кадрів.

"Для нашого театру така повальна мобілізація призведе до того що з афіші зникнуть певні найменування вистав, та може взагалі зірвати роботу театру!", - наголошують у театрі.

За словами представників Львівської опери, підготовка висококваліфікованих кадрів - оркестрантів, солістів опери та солістів балету займає від 12 до 16 років у навчальних закладах, а також багато років роботи в театрі. 

"Наприклад у балет театру повістки прийшли відразу чотирьом провідним танцюристам з семи (серед яких Народний артист України), а по всій Україні виконавців такого рівня зо два десятки! Складається враження, що хтось з чиновників навмисне намагається знешкодити академічні мистецькі традиції України", - додають артисти.

УВАГА ЗВЕРНЕННЯ!!!У Львівську оперу прийшло близько 35(!) повісток у ЗСУ.Більшу частину з яких складає артистичний скл...

Posted by Lviv National Opera on 16 травня 2015 р.