Підтверджено загибель у результаті пожежі 12 людей, постраждали більш як 30 осіб / фото УНІАН

Уряд вирішив виділити по 200 тисяч гривень родинам загиблих у результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, загалом на ліквідацію наслідків одеської пожежі планують спрямувати 3 мільйони 965 тисяч гривень.

"Ініціатива Уряду передбачає виділення по 200 тис. грн кожній з родин, чиї рідні загинули під час пожежі в Одеському коледжі та по 50 тис. грн травмованим під час пожежі. Іще 315 тисяч гривень будуть спрямовані на першочергові заходи з ліквідації наслідків пожежі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що кошти виділятимуться з резервного фонду державного бюджету.

Після схвалення на засіданні Уряду вказані кошти будуть спрямовані Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Одеській облдержадміністрації.

Читайте такожВлада Одеси виплатить сім'ям загиблих по 120 тисяч гривень

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тисячі квадратних метрів. У цьому кутовому будинку розміщувалося 19 різних організацій і установ.

Підтверджено загибель у результаті пожежі 12 людей, постраждали більш як 30 осіб. За даними МВС України, місцезнаходження чотирьох людей невідоме, тіла п‘яти загиблих поки що не вдалося ідентифікувати.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення загоряння: підпал, аварійна робота електрообладнання і необережне поводження з вогнем.