В Україні протестують додаток для водіїв / фото УНІАН

В Україні з 16 грудня почнуть тестувати мобільний додаток, який водії зможуть використовувати в якості електронних водійських прав і свідоцтва про реєстрацію авто.

Про особливості електронних прав і техпаспорта розповів заступник начальника головного сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов, передає «Обозреватель».

Читайте такожУ МВС невдовзі презентують онлайн-сервіс для відновлення посвідчення водія

Відео дня

"Посвідчення водія в звичайному пластиковому вигляді як було, так і залишається основним документом. У своєму смартфоні ви побачите цифрове відображення того посвідчення водія, яке вам видане", – розповів він.

Як пояснив Смольянінов, сервісні центри нададуть доступ до єдиного державного реєстру МВС з додатком "Дія", яке розробляє Міністерство цифрової трансформації.

"Якщо ви отримали посвідчення водія в сервісному центрі, ви входите в додаток і отримуєте його цифрове зображення в своєму смартфоні. Наскільки мені відомо, таке зображення можна буде отримати тільки в одному пристрої. Цей пристрій повинен бути прив'язаний до певної особи, має належати вам. І тоді ви зможете з собою возити не паперове або пластикове посвідчення водія, а смартфон, в якому буде посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію", – повідомив чиновник.

За його словами, Мінцифри відібрало певну кількість осіб для тестування цього додатка. У понеділок, 16 грудня відбудеться презентація програми для групи тестувальників. За нормальних результатів тестування його запустять для всіх громадян України.

Водночас, Смольянінов не зміг сказати, коли це може статися.