Марінченко перебуватиме під домашнім арештом / фото УНІАН

Святошинський райсуд Києва звільнив з-під варти одного із колишніх «беркутівців», обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року, Олександра Марінченка, змінивши йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група на своїй сторінці у Facebook.

"Святошинський суд звільнив О.Марінченка з-під варти, змінивши йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що наразі Марінченко - вже другий з п'ятьох екс-"беркутівців", обвинувачених у розстрілах на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року, який перебуватиме під домашнім арештом. Раніше Святошинський суд звільнив з-під варти Сергія Тамтуру.

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Читайте також"Беркут" – на волі: у Харкові суд відпустив під домашній арешт екс-командира беркутівців (відео)

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

24 жовтня Тамтурі було змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету на нічний без носіння електронного браслету. Іншим обвинуваченим до 22 грудня продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.