В РНБО мають намір створити надійну систему територіальної оборони / фото facebook.com/navy.mil.gov.ua

В Україні буде створено потужну систему територіальної оборони, до якої увійдуть усі верстви населення.

Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль в інтерв’ю АрміяІnform, повідомили у прес-службі апарату РНБО.

Читайте такожУкраїна співпрацюватиме зі США у сфері кібербезпеки

Відео дня

«Гарантую, що ми матимемо потужну територіальну оборону, куди увійдуть усі верстви населення. Вона повністю забезпечить спокій держави у цьому напрямку, починаючи від маленького населеного пункту – села, закінчуючи промисловим мегаполісом», - наголосив Коваль.

За його словами, в удосконаленні системи тероборони враховано досвід країн-членів НАТО. Коваль також зауважив, що структура територіальної оборони «не буде громіздкою, і стане дуже патріотичною». «Ми врахуємо все, зокрема випускні курси військових ліцеїв і територіальні громади, які утримуватимуть підрозділи тероборони. Ці питання вже продумані. Ми пропонуватимемо розглядати всі ці документи вищому керівництву, і після того подавати до Верховної Ради України, щоб депутати ухвалили їх як законодавчі акти», - зазначив він.

Коваль повідомив, що кількість бригад тероборони визначатиметься відповідно до особливостей області, в якій вони створюватимуться. Зокрема, за його словами, у Києві планується створити дві бригади територіальної оборони. «У нас різні регіони: є аграрні, а є індустріальні, з великим економічним потенціалом, більшою щільністю населення, кількістю підприємств, небезпечних об’єктів. Тому там, звісно, слід робити потужнішу організацію», - пояснив він.

Перший заступник секретаря РНБО додав, що до системи територіальної оборони залучатимуться громадяни різного віку – від молоді до людей похилого віку, і держава стимулюватиме таких людей. «Дуже сильно піднімемо патріотичне виховання, зокрема молоді. Юнацький максималізм обов’язково слід використовувати і робити з молоді майбутніх керівників держави по всіх напрямках», - підкреслив він.

Коваля, відповідно до рішення РНБО від 7 грудня, визначено відповідальним за удосконалення системи територіальної оборони України.