Данілов привітав з успішними пусками вітчизняних конструкторів і військових / ukroboronprom.com.ua

В Україні відбулись успішні випробування ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» з дальністю ураження на відстань у понад 100 кілометрів.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожКНДР вдруге за тиждень провела "дуже важливе" випробування«Сьогодні насичений подіями та вдалий день. ДККБ «Луч» провів чергові випробування і здійснив два успішні запуски ракети «Вільха-М», що вражають ціль на відстані понад 100 км. Кругове відхилення склало менше ніж 30 метрів», – написав він.

Відео дня

Данілов висловив переконання, що цей вид озброєнь дозволить Збройним силам України успішно виконувати цілу низку завдань тактичного характеру.

Секретар РНБО привітав з успішними пусками вітчизняних конструкторів і військових.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу «Вільха», створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) «Смерч». Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ «Луч». У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення передоплати для робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу «Вільха» до двох років.

Навесні 2018 року на півдні Одеської області відбулися державні випробування ракетного комплексу, після чого тодішній президент Петро Порошенко поставив завдання у 2018 році почати його серійне виробництво.

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу «Вільха» і запуск ліній з його серійного виробництва обійшлися майже в 1 млрд грн.

30 серпня 2019 року на півдні Одеської області відбулися успішні випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження.