REUTERS

Пара аспірантів Альбертського університету (Едмонтон, Канада) загинула в авіакатастрофі Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані через тиждень після весілля.

Читайте такожКатастрофа українського літака в Ірані: що відомо про загиблих

Араш Пурзарабі і Пуне Горджі, яким ще не було 20 років, одружилися 1 січня у Тегерані, а 8 січня поверталися додому до Канади рейсом PS 752, передає ТСН з посиланням на CNN.

Відео дня

"Насправді, я зараз перебуваю у стані заперечення. Я не можу зрозуміти, що відбувається", - каже приятель пари Амір Самані. "Я навіть перевіряю свій телефон, щоб переконатися, що вони знову в мережі", - розповідає Амір.

Інший товариш Горджі опублікував у себе в Facebook фотографію пари, коли вони ще підлітками брали участь у математичній олімпіаді. "Час міг би зупинитися, але це не так", - написав він.

Свої співчуття висловили також в Альбертському університеті. "Ці люди були невід'ємною частиною інтелектуальної і соціальної структури нашого університету і більш широкої спільноти", - йдеться в заяві президента і віцеканцлера університету Девіда Х. Турпіна.

Всього в катастрофі українськоголітака загинули десять представників цього навчального закладу - студенти, викладачі та випускники.

"Ми сумуємо за втраченими колегами, однокурсниками, вчителями і наставниками, а також за коханими, сім'ями, друзями і сусідами по кімнаті, - сказав Турпін. - Ми будемо відчувати їхню втрату і наслідки цієї трагедії багато років". 

Як повідомляв УНІАН, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс Тегеран-Київ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також два пасажири були громадянами України.