Адам Осмаєв відреагував на затримання підозрюваних у вбивстві дружини / фото: сторінка Аміни Окуєвої у Facebook

Чоловік Аміни Окуєвої Адам Осмаєв заявив, що не має сумнівів у роботі правоохоронних органів щодо розкриття вбивства дружини.

Так він прокоментував затримання підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої, повідомляє "Громадське".

Читайте такожЙмовірний організатор нападу на Окуєву причетний ще до двох вбивств – поліція

Відео дня

"Щодо слідства немає (сумнівів – УНІАН), але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах", – зазначив Адам Осмаєв.

За його словами, вирахувати вбивць зуміли завдяки аналізам ДНК, зразки яких були знайдені на місці злочину. "Спочатку сказали про ДНК, але це було неправильно з оперативної точки зору, тому потім спростували, щоб приспати пильність злочинців", – пояснив він.

Осмаєв зазначив, що ніколи не знав підозрюваного, а також інших членів групи.

"Я думаю, скоро слідство надасть інформацію щодо замовників. Це представники влади в РФ", – додав Осмаєв.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

На своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав, що невідомі після того, як розстріляли машину подружжя, залишили на місці злочину автоматичну зброю. «Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств ... і в тому числі, в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутому на місці злочину зброю», - написав Аваков.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.