На продуктах гризунами пошкоджена пакувальна оболонка / фото odesa.consumer.gov.ua

В Одеській області на складі виявили понад 15 тонн небезпечних для вживання продуктів харчування.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області, в ході позапланового відпрацювання одного із суб'єктів господарювання фахівці управління виявили численні порушення харчового законодавства, які створили реальну загрозу життю і здоров'ю населення регіону.

Читайте такожGUCCI з Китаю: у Одеському порту накрили велику партію контрафактного взуття

Відео дня

На момент інспекції виявлено понад 8,864 т готових м'ясних виробів (різні ковбаси), майже 3,616 т твердого сиру, 82 кг паштету, 2,39 т продукту жирового рослинно-вершкового 82,5% жиру без відповідного маркування та необхідної інформації для споживачів.

"Так, на цих продуктах не вказана дата виробництва, терміни та умови зберігання, перелік інгредієнтів, інформація про речовини, що викликають алергічні реакції у людей", - повідомили в главку.

Продукти не мають ніякого маркування про терміни придатності, склад, виробника / фото odesa.consumer.gov.ua

Акцентується, що ці харчові продукти зберігалися на складі без будь-якого контролю температурного і вологісного режиму, що могло призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів і формування токсинів. На більшості харчових продуктів гризунами пошкоджена пакувальна оболонка.

Продукти містилися на складі без будь-якого контролю температурного та вологісного режиму / фото odesa.consumer.gov.ua

Головне управління вжило відповідних заходів реагування. Рішенням Головного державного ветеринарного інспектора Одеської області тимчасово призупинено діяльність цього підприємства, продукти вилучено. Про цей випадок також повідомлено правоохоронні органи для вжиття ними заходів реагування в межах їх компетенції.

На момент інспекції виявлено понад 8,864 т готових м'ясних виробів / фото odesa.consumer.gov.ua

Як зазначається, проведено відповідну роботу, щоб запобігти постачанню небезпечних продуктів на прилавки торгових мереж, об'єкти громадського харчування, а також у дитячі навчальні заклади та установи дошкільної освіти області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні працює ряд фейкових маслозаводів, де проводиться дешеве "вершкове масло", яке насправді є підробкою.