В "Борисполі" сьогодні прощаються з жертвами рейсу PS752 / УНІАН

До терміналу «В» міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибувають люди для вшанування пам'яті загиблих українців в авіакатастрофі в Ірані.

Читайте такожВ Ірані затримали автора відео із запуском ракети по українському "Боїнгу" – ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, на церемонії прощання присутні, зокрема, працівники авіакомпанії «Міжнародних авіаліній України», чий літак був збитий ракетою під Тегераном 8 січня.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу президента, попрощатися із загиблими внаслідок авіакатастрофи українцями можна в аеропорту «Бориспіль» сьогодні, 19 січня, до 19.00.

Тіла загиблих пасажирів та членів екіпажу рейсу PS752 на катафалках доправили з військового аеродрому до терміналу «В».

Борт з тілами, який приземлився близько 11.00, зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

17 січня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Іран погодився передати Україні «чорні скриньки».