Ілюстрація REUTERS

Всесвітня організації охорони здоров'я наразі не вводить обмежень на переміщення людей і товарів між кордонами через спалах коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голови представництва ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабіхт під час брифінгу щодо ситуації розповсюдження коронавірусної інфекції (nCoV).

Читайте такожУ "Борисполі" санітари будуть зустрічати літаки з Китаю через смертельний вірус

Відео дня

«Ми можемо очікувати, що кількість випадків буде зростати найближчим часом. І для того, щоб краще бути підготовленим до надзвичайної ситуації у кожній країні працюють міжнародні медико-санітарні правила, за якими країна зобов’язана відзвітувати до ВООЗ про будь-який випадок, не зважаючи на те, чи є він підтвердженим», - заявив він.

«Наразі ВООЗ не рекомендує ніяких заборон для переміщення громадян і товарів між кордонами та для міжнародної торгівлі. Головні рекомендації для громадян: добре мийте руки, консультуйтеся з лікарями, якщо ви погано себе почуваєте. У випадку, якщо у вас були контакти з хворими людьми, рекомендується зв'язатися з лікарем, не вживати не оброблені термічно продукти», – зазначив голова представництва ВООЗ в Україні.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю повідомила у кінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини.

Місцеві ЗМІ повідомили, що кількість людей, померлих через новий вірус у Китаї, зросла до 25, а загальна кількість випадків зараження - до 616.

За офіційними даними станом на сьогодні зареєстровано 448 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції та 9 летальних випадків.