Микола Семена отримав постанову окупаційного суду про зняття судимості / фото radiosvoboda.org

Кримський журналіст Микола Семена отримав постанову підконтрольного Росії Залізничного суду Сімферополя від 14 січня про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.

Про це журналіст повідомив Крим.Реалії.

"Клопотання засудженого Семени М.М. про скасування умовного засудження та зняття судимості - задовольнити. Скасувати умовне засудження щодо Семени за вироком від 22 вересня 2017 року і зняти з нього судимість за цим вироком", - сказано в постанові "суду".

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Криму журналіста Семену засудили до 2,5 років умовно

Як повідомляв УНІАН, Семену окупаційна влада в Криму звинуватила в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ РФ провела обшук, а в травні того ж року йому висунули офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті Крим.Реаліі статтю. Журналіст перебував під підпискою про невиїзд.

22 вересня 2017 року Залізничний суд Сімферополя засудив Семену до 2,5 років позбавлення волі умовно.

Сам журналіст заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на "свободу вираження поглядів".

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Семени політично мотивованим.

Адвокати Семени подали скаргу до Європейського суду з прав людини на вирок, однак ЄСПЛ відмовив у пріоритетному розгляді скарги.

14 січня 2020 року підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката Семени Олександра Попкова про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.