У 70-річної Людмили Янукович є власна охорона / фото УНІАН

Людмила Янукович, дружина екс-президента Віктора Янукович, який втік у Росію, має в окупованому Криму свій бізнес.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Людмила Янукович володіє в Севастополі мережею продуктових магазинів «Меркурій», яка створена через систему посередників.

Відео дня

В «Меркурії» торгують продуктами, які заборонені для ввезення в Росію, наприклад, французькими сирами та іспанськими м'ясними делікатесами.

фото: Антон Меснянко/Радіо Свобода

Сама Людмила живе в курортному селищі Відрадне в окупованому Криму у величезному особняку площею 1,2 гектара з власним гальковим пляжем.

фото: Радіо Свобода

Населений пункт розташований на березі моря між селищами Клевань, Микита і Ялта. Людмила Янукович володіє триповерховою віллою площею 2345 квадратних метрів, котеджами для відпочинку на березі моря, будиночками для обслуги, спа-центром, басейном, тенісним кортом, альтанками, господарськими приміщеннями та іншими спорудами.

Особняк знаходиться на колишній території кримського науково-дослідного інституту виноградарства і виноробства «Магарач». У 2003 році тоді ще прем'єр Янукович отримав цю землю, відібравши її у інституту, а у 2004 році там побудували віллу.

Вілла Людмили Янукович

У 2015 році ринкова вартість садиби з ділянкою, пляжем і спорудами оцінювалася у 25 мільйонів доларів. При цьому право власності на всю ділянку оформлено на фірму, близьку до старшого сина Олександра Януковича, екс-міністра оборони України Павла Лебедєва і ветеранів спецслужб. За інформацією журналістів, всі підходи до особняка перекриті залізними воротами.