арапоп

29 січня один із найстаріших університетів Східної Європи - Харківський національний університет ім. Каразіна відзначав своє 215-річчя. Почесними членами та почесними докторами університету в різні часи було обрано визначних діячів науки та культури різних країн: Івана Франка, Йоганна Вольфганга фон Гете, Михайла Грушевського та інших. Також це єдиний в Україні навчальний заклад, де навчалися і працювали три лауреати Нобелівської премії – економіст Саймон Сміт Кузнець, біолог Ілля Мечников, фізик Лев Ландау.

Читайте такожХарківський університет Каразіна відзначив своє 215-річчя, вітати приїхав Ярославський (фото)

На честь ювілею Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами працівників ВУЗу за вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти і науки, підготовку висококваліфікованих фахівців та багаторічну сумлінну працю.

Відео дня

Від імені президента почесні нагороди діячам науки вручив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер. Він також зачитав вітальний лист, в якому Голова держави зокрема відзначив: «Упевнений, що ваш високий професіоналізм і надалі буде підґрунтям для плідної освітньої та наукової діяльності, сприятиме формуванню на інноваційних засадах вітчизняної вищої школи, її інтеграції до світового інтелектуального простору».

Ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров підкреслив, що за роки своєї історії Університет витримав багато випробувань, пройшов довгий та нелегкий історичний шлях, перетворив невеличке та досить пересічне місто, яким був тоді Харків, на великий європейський мегаполіс та університетську столицю України.