Ілюстрація \ REUTERS

У китайській провінції Хубей, звідки поширився новий коронавірус, перебувають 57 громадян України.

Читайте такожРНБО: У Китаї перебуває приблизно 10 тис. українців, за потреби частину з них евакуюють

Про це йдеться у повідомленні на сайті посольства України в Китаї. "Кількість громадян України, які тимчасово перебувають на території консульського округу Посольства України в КНР і звернулися до консульського відділу із заявою про прийняття на тимчасовий консульський облік станом на 31 січня 2020 року, – 93 особи", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Консульський облік громадян України, які тимчасово перебувають на території КНР, проводиться Генеральним консульством України в Шанхаї (консульський округ включає місто Шанхай, провінції Аньхой, Цзянсу, Цзянсі, Чжецзян, Фуцзянь) та Генеральним консульством України в Гуанчжоу (консульський округ включає місто Гуанчжоу, провінції Гуандун, Гуйчжоу, Хайнань, Хунань, Гуаньсічжуанський автономний район).

"Станом на 31 січня кількість громадян України, які перебувають у провінції Хубей, з якими посольство встановило контакт, - 57 (53 особи перебувають у місті Ухань, 1 особа - у місті Сян'ян, 1 особа - у міському повіті Чжунсян міста Цзінмень, 1 особа - у місті Ічан, 1 особа - у місті Сяогань)", - сказано в повідомленні.

Посольство України в КНР здійснює постійний моніторинг ситуації та підтримує контакти з українськими громадянами, які перебувають у провінції Ухань, за допомогою стільникового зв’язку та соцмереж. Дипломати стверджують, що громадяни України отримують необхідну допомогу від компетентних урядових установ та організацій КНР. Перебоїв з продуктами та предметами першої необхідності в карантинній зоні немає. Діє цілодобова гаряча лінія посольства: +86-137-0123-0647.

Станом на 30 січня, згідно з інформацією Національної комісії охорони здоров’я КНР, серед інфікованих новим штамом коронавірусу (2019-nCoV) на території Китаю громадян України немає.