Екс-прокурору загрожує до 15 років в'язниці / Фото: УНІАН

Прокуратура повідомила про підозру у вчиненні державної зради і оголосила у розшук колишнього прокурора відділу прокуратури Автономної Республіки Крим.

Читайте такожЕкс-суддя Чаус всіляко намагається уникнути екстрадиції в Україну - САП

Як повідомили у прес-службі прокуратури АРК, екс-прокурору інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Їй загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років. Правоохоронцями вживаються заходи для встановлення її місцеперебування.

Встановлено, що колишній прокурор після окупації півострова у 2014 році перейшла на службу до незаконно створеної «прокуратури Республіки Крим». Перебуваючи на посаді прокурора апеляційного відділу кримінально-судового управління, розуміючи незаконність кримінального переслідування одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, у ході якого «рішенням» «Киевского районного суда г. Симферополя» йому незаконно продовжено запобіжного захід у вигляді тримання під вартою, у подальшому вимагала залишити рішення без змін. Як результат, зазначили у прокуратурі, незаконно створений «Верховний суд Республіки Крим» врахував позицію «прокурора», залишивши рішення без змін, та відмовив «обвинуваченому» у задоволенні апеляційної скарги.

«Своїми діями вказаний «прокурор», перейшовши на бік ворога, надавала допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України», - йдеться у повідомленні.