Канал запропонував ОП звернутися до компетентних органів з проханням переглянути розслідування журналістів / stv.detector.media

Національний телеканал UA:Перший відреагував на заяву Офісу президента позиватися до суду проти журналістів «Схем» через «поширення дезінформації».

Відповідна заява з’явилась на сайті Суспільного.

На телеканалі, зокрема, подякували ОП за рекомендації переглянути роботу журналістів і наголосили, що держава не може втручатися у діяльність медіа.

Відео дня

Читайте такожОприлюднено текст зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту про медіа

«Програма «Схеми: корупція в деталях» виробляється колективом журналістів «Радіо Свобода» та транслюється в ефірі суспільного телеканалу UA: Перший на договірних умовах. Отож підготовлений нашими колегами з «Радіо Свобода» матеріал є результатом їхньої незалежної, професійної та творчої діяльності і їхнім баченням викладення відповідної інформації», – йдеться у заяві.

Також на телеканалі зауважили, що «ніколи не мали підстав сумніватися у професійності колег-журналістів».

«З огляду на сказане вище Суспільний мовник підтримує намір Офісу Президента позиватися до суду з метою спростування інформації, якщо вона справді виявиться такою, що не відповідає дійсності. Переконані, що саме такий спосіб вирішення конфліктів є найбільш прийнятним у демократичному суспільстві», – додали в НСТУ.

Також Суспільний мовник порадив Офісу президента звернутися до відповідної Комісії і незалежної медійної ради з проханням розглянути інформацію, опубліковану «Схемами».

Як повідомляв УНІАН, 5 січня в Офісі президента заявили, що Зеленський перебував в Омані, де у нього були заплановані зустрічі на найвищому рівні. В ОПУ зауважили, що до Оману Зеленський відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

13 лютого було оприлюднено розслідування програми "Схеми: корупція в деталях", в якому стверджувалось, що чартерний літак, на якому Зеленський 8 січня терміново повертався з Оману до Києва, нібито раніше прилетів в Оман з Москви. На цьому літаку, за даними журналістів, які посилались на "інформацію з публічних онлайн-сервісів відстеження повітряних суден", в Оман прибув секретар Ради безпеки РФ Патрушев.