Зеленський підтвердив, що евакуйовані з Уханя перебуватимуть на Полтавщині / УНІАН

Президент Володимир Зеленський звернувся до противників евакуації українців з Уханя.

Відповідну заяву опубліковано на Telegram-каналі глави держави.

При цьому Зеленський зауважив, що всі громадяни пройшли попередній медичний огляд та виявилися здоровими. За його словами, евакуйовані будуть жити у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах на Полтавщині.

Відео дня

Читайте такожПротести та медики в аеропортах: як Україна зустрічає літак з Китаю (фото, відео)

«Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні», – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що бактеріологічної небезпеки немає, втім, є небезпека «забути про те, що всі ми – люди та всі ми – українці. Кожен з нас. Включно з тими, хто опинився в Ухані під час епідемії».

«На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менш як 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти», – пояснив Зеленський.

Глава держава згадав про «стару політику протягом десятиліть», яка «робила звичним ділити українців на «правильних» і «неправильних».

«Але ця епоха скінчилася. Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився у біді, – де б він не перебував. Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх. Такою буде державна політика – я це гарантую. Але такою ж самою має бути й реакція суспільства – я на це дуже сподіваюся», – йдеться у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з китайського міста Ухань.

На борт літака, що вилетів з Уханя в Україну, китайські медики не допустили чотирьох осіб – трьох українців та одну іноземку. Спочатку передбачалося, що з Уханя буде евакуйовано 48 українців, які виявили бажання залишити країну, та 29 іноземців. Всього на борт допущено 73 особи.

Після прибуття в Україну вони будуть розміщені в обсервацію у визначеному урядом об'єкті.