Родичів загиблих міліціонерів до будівлі ОП не пропустили / Фото УНІАН

Родичі екс-"беркутівців" намагалися потрапити на прийом до президента Володимира Зеленського.

Про це кореспондента УНІАН повідомив один з потерпілих у «майданівській» справі про розстріли 20 лютого 2014 року Святослав Колесніков, який прийшов на мітинг родичів Героїв Небесної сотні, що відбувся біля Офісу президента.

Читайте такожДень Героїв Небесної Сотні: сьогодні річниця розстрілів на Майдані

Відео дня

За словами Колеснікова, до Офісу президента намагались потрапити батько екс-”беркутівця” Павла Аброськіна, якого в рамках обміну передали бойовикам «Л/ДНР», та ще декілька жінок, які назвалися родичами загиблих на Майдані міліціонерів. Цих осіб у будівлю не пропустили охоронці, оскільки їх не було у списках запрошених. Однак з Офісу президента вийшов співробітник, який провів їх у приймальню офісу на вулиці Шовковичній.

Фото: УНІАН

Кореспондент УНІАН став свідком, як близько 13:15 батька Аброськіна та ще троє жінок старшого та середнього віку вийшли з приймальні. Батько Аброськіна повідомив, що ні з ким з чиновників не зустрічався, однак передав до Офісу президента звернення, але про зміст звернення говорити відмовився.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, близько 50 осіб - родичі Героїв Небесної сотні, громадські активісти, адвокати - пікетували Офіс президента з вимогами покарати вбивць їхніх близьких. Учасники акції оприлюднили звернення, в якому вимагали негайно звільнити Олександра Бабікова з посади першого заступника ДБР, оголосити в міжнародний розшук екс-“беркутівців”, які брали участь у розстрілах на Майдані та повтікали до Росії, й на законодавчому рівні запровадити можливість заочного судочинства над втікачами.

Представники родичів о 12:00 пішли в Офіс президента, щоб зустрітися із Зеленським та передати йому звернення.