Ілюстрація REUTERS

Поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень за фактом заворушень у Нових Санжарах Полтавської області. Наразі ситуація у селищі спокійна. 

Читайте такожУ МОЗ пояснили, чому евакуйовані з Китаю у Нові Санжари українці не становлять небезпекиЯк передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Наразі ситуація у Нових Санжарах спокійна. Охорону порядку забезпечують 320 співробітників Нацгвардії, 70 – Нацполіції та 16 – ДСНС. Ситуація повністю під контролем... Ми не дамо нікому загрожувати безпеці в санаторії Нових Санжар», – наголосив він.

Відео дня

За словами Геращенко, за фактом заворушень порушено п'ять кримінальних справ за статтями: масове заворушення, незаконне перекриття і блокування транспортних магістралей, хуліганство та розпалювання релігійної та міжрасової ворожнечі, тому що учасники заворушень «дозволяли незаконні висловлювання стосовно іноземних громадян», які були евакуйовані з Китаю разом з українцями.

Своєю чергою заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль вчергове наголосив, що евакуйовані громадяни пройшли обстеження у санаторії, за результатами якого ознак захворювання у них не виявлено.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

Протестувальники кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами. Під час протистояння 9 правоохоронців дістали поранення. Поліція за фактом подій у Нових Санжарах відкрила два кримінальні провадження – за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців.

21 лютого поліція відпустила 23 з 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну особу залишили під вартою.

Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.