REUTERS

Співробітники Національної поліції та Національної гвардії повністю контролюють ситуацію навколо медичного центру в Нових Санжарах на Полтавщині, де на обсервації з метою недопущення можливого розповсюдження коронавірусу COVID-19 перебувають евакуйовані з Китаю українці та іноземці.

Про це під час брифінгу щодо перебування на обсервації у Нових Санжарах Полтавської області евакуйованих з китайського Уханя українських та іноземних громадян заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Читайте такожКомаровський їде у Нові Санжари пояснювати, що таке коронавірус

Відео дня

«Хочу сьогодні сказати із задоволенням, що у Нових Санжарах все спокійно, немає жодних мітингів, пікетів або акцій протесту. Я думаю, що ті окремі громадяни, які, зловживаючи спиртними напоями, виступали проти евакуації і розміщення у Нових Санжарах наших співгромадян, які прибули з Китаю, на сьогодні вже зрозуміли, що їхні дії не підтримуються суспільством і були невірними», - сказав він.

«На цей час співробітники поліції і Національної гвардії взяли в кільце цей санаторій, ми повністю контролюємо режим таким чином, щоб жодна людина, яка не має права там бути, не потрапляла на територію, щоб усі, хто знаходяться на обсервації, відчували себе спокій, щоб все було по закону і все було добре», - додав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

В прес-центрі Нацгвардії запевнили, що на території медичного центру забезпечено усі умови санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки режиму карантину. Зокрема евакуйованих громадян розмістили в окремій будівлі з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольовані.