REUTERS

Персонал санаторію «Нові Санжари», медики, співробітники Національної поліції, офіцери Національної гвардії і рятувальники здійснюють свою роботу в штатному режимі.

Читайте такожМи - мешканці Нових Санжар: опубліковано відеозвернення "тітушок", яких звинуватили в провокаціях 20 лютого

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко під час брифінгу щодо евакуйованих з Уханя громадян України та іноземців у Нових Санжарах Полтавської області, повідомляє прес-служба МВС.

Відео дня

«Персонал санаторію, медики, поліцейські, нацгвардійці і рятувальники здійснюють у штатному режимі свою роботу - забезпечення порядку на території та по периметру об’єкта, а також на території населеного пункту», - сказав Варченко.

За його словами, «вся правоохоронна система України зараз зорієнтована на те, щоб забезпечити перебіг процесів, які відбуваються в зоні обсервації і навколо цього».

«Ми маємо достатньо сил і засобів для убезпечення від будь-яких надзвичайних ситуацій», - запевнив радник глави МВС.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі МВС «Нові Санжари» на Полтавщині.

Однак цьому передували протести місцевих жителів, які виступали проти прибуття евакуйованих із Китаю.

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 правоохоронців дістали поранення.

Поліція відкрила два кримінальних провадження - за фактом масових заворушень і насильства по відношенню до правоохоронців.