Чоловік надав неправдиве повідомлення про замінування / фото УНІАН

У Києві "мінера" залізничного вокзалу відправлять на примусове лікування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Солом’янським районним судом міста Києва задоволено клопотання Київської місцевої прокуратури № 9 про застосування примусових заходів медичного характеру відносно жителя столиці, який влітку 2019 року надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що 10 серпня 2019 року чоловік зателефонував на телефон спецлінії "102" та надав неправдиве повідомлення про замінування.

Читайте також"Хотіли пожартувати": у Києві дві одинадцятикласниці "мінували" школи (фото)

Правоохоронці та спеціалісти, які виїжджали на місце події, жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не знайшли. У ході відпрацювання інформації про вибух правоохоронці евакуювали 2 тис. 300 пасажирів та 100 осіб персоналу.

Проведеними першочерговими слідчими діями "мінера" вдалося встановити та затримати.

Зазначається, що згідно з результатами судово-психіатричної експертизи, правопорушник на момент вчинення злочину не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. На теперішній час його психічний стан не змінився і він потребує примусової госпіталізації в психіатричну лікарню з посиленим наглядом.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Києві суд засудив до 2 років позбавлення волі 33-річного жителя Чернігова, який вчинив завідомо неправдиве повідомлення про замінування станції Київського метрополітену "Нивки".