REUTERS

Понад 30 жителів Полтавської області, зокрема мешканці Нових Санжар, через Червоний хрест намагаються надати гуманітарну допомогу евакуйованим з Китаю українцям та іноземцям, які перебувають на обсервації у медичному центрі Нацгвардії на території населеного пункту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко під час брифінгу щодо евакуйованих з Уханя громадян України та іноземців у Нових Санжарах Полтавської області.

Читайте такожСкалецька дорікнула ЗМІ через ситуацію в Нових Санжарах та поскаржилась на маніпуляції (відео)

Відео дня

«Новосанжарці, десь піддавшись миттєвому запамороченню в окремо взятий день лютого місяця 2020 року, зараз активно разом з усіма іншими громадянами, які хочуть допомогти, виявляють своє «велике серце» та «широку душу», - заявив він.

За словами Варченка, понад 30 жителів Полтавської області, із них - близько десятка - це жителі Нових Санжар зі своєю гуманітарною допомогою прийшли до намету Червоного хреста і «намагаються чимось допомогти».

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі МВС «Нові Санжари» на Полтавщині.

Однак цьому передували протести місцевих жителів, які виступали проти прибуття евакуйованих із Китаю.

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 правоохоронців дістали поранення.

Поліція відкрила два кримінальних провадження - за фактом масових заворушень і насильства по відношенню до правоохоронців.