Фото УНИАН

Про це на свої сторінці у Facebook повідомляє радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Контррозвідкою СБУ реалізовано спецоперацію з припинення розвідувально-підривної діяльності агента російських спецслужб, співробітника Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) капітана Дегтярьова, 1988 р.н., уродженця Євпаторії і мешканця міста Києва, який має допуск до державної таємниці", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ рядах СБУ піймали завербованого російськими спецслужбами офіцера

Відео дня

Як зазначається, "за завданням ворога, використовуючи допуск до відомостей, що становлять державну таємницю України і, маючи доступ до службових приміщень СЗРУ, з серпня 2014 - по березень 2015 року він фотографував документи з обмеженим доступом, копіював інформацію з комп'ютерів співробітників розвідоргану, передавав її представникам ФСБ РФ".

За даними СБУ, Дегтярьова мали працевлаштувати в подальшому в російських розвідувальних органах, він мав отримати дострокове звання та грошову винагороду, що було головною мотивацією його зради.

Головним слідчим управлінням СБУ Дегтярьову оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст.111 КК України ("Державна зрада у формі шпигунства") та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.