Ілюстрація / REUTERS

Незаконно засуджених фігурантів першої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір" Узеіра і Теймура Абдуллаєвих етапували до колоній російського міста Салават, де вони, ймовірно, і відбуватимуть "покарання".

Про це в коментарі УНІАН повідомила мати політв'язнів Діляра Абдуллаєва.

Читайте також"Суд" у Криму зняв обвинувачення з фігуранта "справи 26 лютого" Дегерменджі

Відео дня

"Мені стало відомо, що мої діти в колоніях у місті Салават", - розповіла вона.

За словами Абдуллаєвої, синів розмістили в різних колоніях, які розташовані поруч, найімовірніше, саме там брати відбуватимуть "покарання".

Раніше мати політв'язнів повідомляла, що до цього ж міста етапували інших фігурантів цієї справи - Рустема Ісмаїлова, Еміля Джемаденова і Айдера Саледінова.

Довідка УНІАН. 12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримали п'ятьох кримських татар, яких звинуватили в участі в забороненій в Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустема Ісмаїлова, Узеіра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

18 червня 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив: Теймура Абдуллаєва до 17 років ув'язнення в колонії суворого режиму, Узеіра Абдуллаєва - до 13 років, Ісмаїлова - до 14 років, Саледінова і Джемаденова - до 12 років.

24 грудня Верховний суд РФ "пом'якшив" вирок: Абдулаєву - на 16,5 років і 1 рік і 4 місяці адміністративного нагляду, Абдулаєву - на 12,5, Ісмайлову - на 13,5, Джемаденову і Саледінову - на 11,5.

13 лютого 2020 року мати братів Абдуллаєвих повідомила, що 10 лютого їх етапували до СІЗО, розташованого в Таганрозі Ростовської області, проте працівники слідчого ізолятора не повідомили, чи куди відвезуть політв'язнів.

Після цього кримські татари пробули кілька тижнів у СІЗО Уфи, звідки їх етапували 7 березня.