Любителі пива провели дегустацію онлайн / Фото: Андрій Вацик

В онлайн-засіданні Тернопільського клубу любителів пива взяли участь навіть іногородні.

Участь у заході також взяв кореспондент УНІАН.

Читайте такожУкраїнці можуть замовити доставку продуктів літнім людям

Відео дня

Озвучена на початку тижня ідея не пропускати чергового засідання клубу, яке влаштовують орієнтовно раз на два тижні, а провести його у зв’язку з карантином в режимі онлайн, викликала підтримку в багатьох учасників. 

Загалом пиво, яке мали дегустувати на засіданні, замовили 36 осіб. Трьом замовникам напій скерували поштою: у Київ, Стрий та Теребовлю. Решті організатори засідання зробили доставку додому автомобілем чи велосипедом. Кожен отримав по 4 пляшечки ємністю 0,25 мл пива.

При цьому було максимально дотримано вимог безпеки, при доставці усі були в рукавицях та масках. Пляшки були закорковані виробником на пивоварні, при бажанні їх ще можна було додатково обробити антисептиком перед початком дегустації.

«Пиво замовили 36 осіб, але учасників засідання може бути менше. Бо виглядало, що дехто просто скористався можливістю доставки крафтового пива додому», – розповів кореспонденту УНІАН голова клубу Олег Кошла.

Врешті, так і сталося. В онлайн-зустрічі взяли участь 22 особи. Засідання почалося учора 26 березня о 19:00. Дехто ще перед цим виставив у групі клубу фото отриманого пива та підготовлених закусок. 

Проводили засідання у форматі відеоконференції, під час якої присутні завдяки відеостріму з львівської пивоварні-ресторану побачили, як у ній готують пиво, дізналися усі нюанси цього бізнесу, а також змогли отримати відповіді на питання, які їх цікавили. Розповідь спікера була на стільки цікавою, що десь аж на 30-ій хвилині зустрічі один з учасників поцікавився, коли ж можна починати дегустувати пиво. І виявив, що всі вже встигли випили 1-2 види з 4-ьх отриманих.

Трансляція зависла на кілька секунд лише одного разу, причому сталося це на слові «срачка», що викликало чимале пожвавлення серед присутніх.

Засідання клубу пройшло напрочуд динамічно, тривало воно півтори години. Більшості формат його проведення сподобався, тож планується невдовзі провести аналогічний захід. Наразі організатори вирішують, пиво якої пивоварні обрати для наступної дегустації.