Павловського затримали 20 січня в Херсоні / УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, колишнього помічника народного депутата Ігоря Павловського.

Про це інформує прес-служба Київського апеляційного суду.

Читайте такожСправа Гандзюк: підозрюваний Левін розповів про розмову із заступником глави ГПУ (відео)

Відео дня

9 квітня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 3 березня, якою задоволено частково клопотання начальника відділу процесуального керівництва досудовими розслідуваннями СБУ та підтримання обвинувачення Управління кримінальних проваджень Офісу генерального прокурора та продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Павловського до 16 квітня, але не більше строку досудового розслідування, в іншій частині клопотання – відмовлено.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 3 березня 2020 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, затримано кілька осіб. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

21 січня Печерський райсуд Києва постановив обрати Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 березня.

В іншому провадженні Павловський обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).