Звільнені з полону українці в рамках обміну цього тижня пройдуть обов’язкову обсервацію – Денісова / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що звільнені з полону в рамках обміну цього тижня українці пройдуть обов’язкову обсервацію.

Про це омбудсмен повідомила в ефірі телеканалу «Україна 24» 12 квітня. Фрагмент відеозапису Денісова розмістила у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожЗеленський: натовпи людей на Великдень - прямий шлях захворіти на коронавірус і заразити близьких

Відео дня

«Є домовленості про взаємне звільнення – це буде ще один етап звільнення «всіх на всіх». Для того, щоб це трапилося, я не буду говорити, коли це відбудеться і кого ми повернемо…Процес дуже важкий, він нелегкий, логістика переговорів важка, але держава і президент збираються повернути усіх громадян України, які перебувають на окупованих територіях та в Росії», - заявила вона.

Вона відзначила, що утримувані особи будуть звільнені на цьому тижні та будуть проходити обсервацію за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я та головним санітарним лікарем.

Крім того, омбудсмен наголосила, що, за отриманою нею інформацією, дехто з утримуваних у російських в'язницях громадян України, зокрема у «Лефортово», мають ознаки інфікування коронавірусною інфекцією. Проте ця інформація наразі перевіряється, зокрема направлені відповідні звернення до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовились не пізніше Великодня, який цього року відзначається 19 квітня, здійснити обмін утримуваними особами.

Читайте також: