Ілюстрація / REUTERS

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що звільненим в рамках обміну утримуваними особами на Донбасі українським громадянам проведуть тести на COVID-19.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24", відповідаючи на запитання про те, чи будуть звільнені проходити тести на коронавірус.

Читайте такожСенцов про черговий етап обміну: 19 наших будуть нарешті вдома, але це не всі полонені з ОРДЛО

Відео дня

"Обов'язково. Вони пройдуть всі необхідні процедури медичного огляду та контролю, в тому числі тестування, для того, щоб вони не наражали на ризики своїх близьких і самі розуміли, в якому вони фізичному та психологічному стані", - зазначив Резніков.

За його словами, звільненим українцям буде надано всю необхідну допомогу.

Він також наголосив, що Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій буде спілкуватися з кожним із них, а звільненими військовими буде також опікуватися Мінветеранів та Мінсоцполітики.

Резніков запевнив, що передбачена можливість виплати матеріальної допомоги звільненим особам.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 квітня, зранку розпочався черговий етап обміну, в рамках якого Україна повертає 19 громадян з тимчасово окупованих територій.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко близько 11:00 повідомив про завершення етапу обміну на Донеччині, в рамках якого було звільнено 9 осіб.

За його словами, створені умови, щоб під час обов'язкової 14-денної обсервації, яку необхідно буде пройти звільненим українцям, вони почувалися комфортно.