Димка над містом не пов'язана з пожежами в зоні відчуження \ dv-gazeta.info

В Дніпрі за останні добу концентрація пилу в повітрі в 3-5 разів перевищила допустиму концентрацію, встановлену Міністерством охорони здоров'я.

Читайте такожКиян закликали не виходити на вулицю та зачинити вікна - у повітрі зафіксували продукти горіння через пожежі

Це не пов'язано з пожежами в зоні відчуження, а викликано особливими погодними умовами.

Відео дня

По можливості, жителям міста не слід виходити з дому і відкривати вікна, сказав голова Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА) Олександр Бондаренко. "Обласний центр екологічного моніторингу та Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології повідомляють про перевищення концентрації пилу в повітрі. Така ситуація пов'язана з високим тиском, поривчастим вітром і підвищенням температури в приземному шарі. Це призводить до накопичення забруднюючих речовин ближче до поверхні землі, – пояснив Олександр Бондаренко. – Всесвітня організація охорони здоров'я в таких випадках рекомендує по можливості залишатися вдома і не відкривати вікна".

Смог в місті не пов'язаний з пожежами в Чорнобильській зоні, підкреслив голова ОДА.

Інші показники стану атмосферного повітря в Дніпрі – без змін. За даними Головного управління ДСНС в Дніпропетровській області, радіаційний фон у межах норми. Він не перевищує природних фонових значень – 0,012 мР/год при допустимій 0,05 мР/год.

Над Дніпром спостерігається димка \ dv-gazeta.info

Відзначимо, що над Дніпропетровською областю спостерігається димка. Це також підтвердили і в обласній ДСНС. "Щодо ситуації з димкою над областю. До нас на 101 надходять дзвінки від людей, що вони бачать дим, однак резонансних пожеж у нас немає.Є кілька рядових пожеж в екосистемах", - прокоментувала ситуацію прес-офіцер обласної ДСНС Дар'я Гречищева.