Пожежа в Чорнобилі до кінця не погашена / фото dsns.gov.ua

У Чорнобильській зоні на території чотирьох лісництв спостерігається тління трави і деревини в осередках пройдених вогнем.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 17 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога у гасінні пожеж на території Корогодського, Котовського, Дитятківського та Денисовецького лісництв. Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що інженерною технікою створено 290 км мінералізованих смуг.

Читайте такожНа вулицю краще не виходити: у Києві тримається "червоний рівень" забруднення повітря

До гасіння від ДСНС залучено 1 тис. осіб особового складу та 106 одиниці техніки (в тому числі 3 вертольоти та 2 літаки, якими 16 квітня здійснено 114 скидів – 240 т води).

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалась пожежа. Станом на 17:00 рятувальники здійснювали проливання окремих ділянок, де спостерігалось тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників.

Водночас внаслідок шквальних поривів вітру у другій половині дня відбулося ускладнення обстановки - і з’явилися нові три немасштабні осередки тління. Сьогодні, 17 квітня, мер Києва Віталій Кличко заявив, що пожежу загасили.

Раніше пожежа в Чорнобильській зоні сталася 4 квітня, її вдалося загасити 14 квітня.