REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні ТСК.

Читайте такожДії представників "Правого сектору" на Закарпатті кваліфікуються як бандитизм

Члени комісії вирішили звернутися до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана для того, щоб запросити вищезазначених народних депутатів на наступне засідання комісії.

Відео дня

Довідка УНІАН. У Мукачевому 11 липня сталася стрілянина. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між учасниками "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. За версією представників "ПС", Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки "ПС" почав заважати потокам контрабанди.

В результаті інциденту в Мукачевому постраждало 14 осіб, загинуло щонайменше двоє. 20 липня у лікарні помер чоловік, якого було поранено під час стрілянини.

За попередніми даними правоохоронців, у конфлікті 11 липня взяли участь ряд членів руху "Правий сектор", 12 з яких на даний час встановлено, 4 затримано.

Стосовно подій, що сталися у Мукачевому 11 липня, відкрито три кримінальні провадження: створення злочинної організації, терористичний акт та перевищення влади та службових повноважень (стосовно дій правоохоронців). Всі вони об’єднані в одне.

Декілька бійців "Правого сектора" після стрілянини ховаються у лісі. СБУ закликала бійців добровільно здати зброю.