Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомила лідер громадського руху „Переселенців з Донбасу” Надія Нещаденко.

Вона зазначила, що ініціаторами проекту став громадський рух „Переселенців Донбасу”. Активісти звернулись до місцевої влади з проханням надати їм землю для будівництва житла і отримали пропозицію – отримати земельні ділянки в обмін на ремонт дороги до населеного пункту коштом переселенців.

«Громадський рух „Переселенців Донбасу” шукав можливість отримати землю для будівництва у багатьох населених пунктах, але домовитись змогли лише у селі Вороців Яворівського району. Голова сільради пішла назустріч переселенцям та запропонувала рішення: сільська рада виділяє необхідні ділянки землі для будівництва, натомість переселенці допомагають із ремонтом дороги. Таке рішення було узгоджено з місцевими жителями і депутатами”, - розповіла Надія Нещаденко.

Відео дня

Читайте такожВ Артемівську відкриють гуртожитки для переселенців та військових

Вона також зазначила, що будуватимуться повноцінні будинки площею 150-200 кв. м.

Станом на сьогодні, до організації, яку створили у травні 2015 року, входять 53 вихідці з Донеччини, які переїхали на Львівщину, більшість з них підприємці.

Читайте такожКиївський центр психологічної допомоги запрошує батьків-переселенців на заняття

У селі Вороців переселенці мають отримати 24 ділянки землі.

Ремонт дороги, яку переселенці роблять власним коштом, має бути завершений до кінця вересня. А вже навесні наступного року планують зводити на виділених ділянках будинки.