В Киеве появились улицы с

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, депутати більшістю голосів підтримали повернення історичних назв вулиці Панаса Любченка (тепер вона називається Загородня) у Голосіївському районі та провулку Січневому (тепер - Нікольський) у Печерському районі.

В рамках виконання закону про декомунізацію вулиця Марини Раскової перейменована на вулицю Євгена Свирстюка.

Читайте такожСтоличні чиновники підтримали ідею перейменування Червонозоряного проспекту на честь Валерія Лобановського

Відео дня

Крім того, Київрада повернув історичні назви вулиці Калінінградській (Солом'янський район) – тепер це вулиця Гладківська, і провулку Профінтерну (Голосіївський район) – тепер це провулок Рататюків.

Також присвоєно назви новим вулицям: від вулиці Академіка Заболотного до Національного музею народної архітектури та побуту (Голосіївський район) - вулиця Академіка Тронька; від Житомирського шосе до кінця забудови (Святошинський район) – вулиця Оборони Києва.

Читайте такожУ Києві з'явилася вулиця Добровольчих Батальйонів

Окремим рішенням перейменовано 17 вулиць у Дарницькому районі столиці. Нові назви пов'язані з бджільництвом, тому що там раніше жили бджолярі, пояснив секретар Київради Олексій Резніков. Так, вулиця Калініна перейменована на вулицю Вуликову, вулиця Комінтерну – на Хвойну, вулиця Комсомольська – на Нектарну, вулиця Котовського – на Пасічну, Свердлова – на Медоносну, Червоноармійська – на Заплавну, 2-й провулок Будьонного – на провулок Хлібний, провулок Жданова – на провулок Вересковий, 1-й провулок Комінтерну – на провулок Солодкий, 2-й провулок Комінтерну – на провулок Бджолиний, 3-й провулок Комінтерну – на провулок Лозовий, провулок Комсомольський – на провулок Прополісний, провулок Котовського – на провулок Гречаний, провулок Свердлова – на провулок Акацієвий, 1-й Червоноармійський провулок – у провулок Запашний, 2-й Червоноармійський провулок – на провулок Щасливий, 3-й Червоноармійський провулок – на провулок Радісний.

Департаменту фінансів КМДА Київрада доручила передбачити видатки на реалізацію рішень з перейменування при формуванні бюджету міста на 2016 рік.