УНІАН

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що за кілька годин до ефіру, коли випуск був повністю змонтований і зміни внести вже технічно було неможливо, Радіо Свобода отримало листа за підписом голови начальника управління СБУ в Києві та Київській області Михайла Глуговського із застереженням про порушення законодавства в разі виходу програми в ефір.

У листі СБУ зазначається, що "серед співробітників, які зафіксовані на відео, можуть виявитися такі, що брали участь або готуються до участі в антитерористичній операції, яка відбувається в окремих районах Донецької та Луганскої областей".

Відео дня

Читайте такожСБУ викрила розкрадання посадовцями "Київпастрансу" 40 мільйонів гривень

"Оприлюднення в ЗМІ інформації, яка може дозволити ідентифікувати окремих з числа зафіксованих осіб до числа регіональних співробітників СБУ з будь яких підстав загрожує їх здоров'ю та безпеці їх родин. Її поширення на широкий загал створює небезпеку подальшого використання, зокрема, спецслужбами РФ, представниками так званих "ДНР/ЛНР" тощо в процесі здійснення протиправної дільності, у т.ч. безпосередньо по відношенню до вказаних категорій громадян", - йдеться в листі начальника Головного управління СБУ в Києві та області Михайла Глуговського.

radiosvoboda.org

Як вказує Радіо Свобода, підлеглі Глуговського вчинили напад на знімальну групу «Схем» 2 жовтня. СБУ намагалася зупинити репортаж авторства Михайла Ткача, над яким команда «Схем» працювала понад місяць, присвячений елітним автомобілям, на яких їздять співробітники СБУ.

Того ж дня голова служби Василь Грицак публічно пообіцяв свою допомогу в розкритті та ідентифікації оперативних співробітників задля їхньої безпеки, а також корупціонерів у службі, проте реальних дій після цього не було.

Військова прокуратура Київського гарнізону відкрила кримінальне провадження щодо інциденту за перешкоджання законній роботі журналістів.

Читайте такожСтало відомо, хто обиратиме посадовців антикорупційної прокуратури

Радіо Свобода надсилало офіційний запит до СБУ з проханням допомогти ідентифікувати героїв сюжету.

Зазначається, що відповідь від СБУ прийшла після того, як виробництво програми було завершено та були вичерпані технічні можливості вносити зміни.