СБУ

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, теракт із застосуванням гранатометів, вибухівки та стрілецької зброї затримані мали вчинити на території військової частини, що розташована неподалік хімічного заводу.

Читайте такожНа Луганщині СБУ запобігла переправленню 15 тисяч літрів дизпалива для бойовиків (фото)

Організатор групи, мешканець Лисичанська, воював на боці бойовиків "ЛНР/ДНР" у тому числі в угрупованні "Оплот" під командуванням ватажка терористів Олександра Захарченка, брав безпосередню участь у боях в районі Донецького аеропорту. Крім того, диверсант проходив спецпідготовку у тренувальних таборах для бойовиків на території Росії та в окупованому Стаханові.

Відео дня

Отримавши від російського куратора завдання вчинити теракт, диверсант залучив до справи місцевих наркоманів та інших девіантів. Під час підготовки до акції зловмисник був затриманий співробітниками Управління СБ України в Луганській області спільно з поліцією.

Діяльність диверсантів розслідується відповідно до кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають процесуальні та слідчо-розшукові дії. Встановлюється причетність зловмисників до скоєння інших злочинів.