flickr.com/photos/lancerenok

Українця Володимира Балуха із села Серебрянка Роздольненського району Криму судять через те, що він встановив український прапор на будинку, передає "Новая газета".

Наголошується, що в грудні 2013 року, з початком Майдану, Володимир вивісив на даху свого будинку прапор України, який висів і після "референдуму". При цьому Балух зазначає, що так званого приєднання півострова до РФ він не визнає.

Коли в квітні 2015 року в його будинок прийшли співробітники ФСБ, він вирішив побути у друзів. Коли після 11 днів Балух повернувся додому, дізнався, що за цей час силовики були у його матері 4 рази, в його будинку теж, а прапор України був зірваний.

Відео дня

Читайте такожЗМІ: В окупованому Криму ФСБ веліла листоношам стежити за листуванням проукраїнських активістів

"Дружина розповіла, що мене запідозрили в крадіжці коробки від трактора Т-74", - повідомив він.

А 14 листопада до нього знову приїхали, звинувачуючи в крадіжці автомобіля ВАЗ-2106.

Після затримання Балуха у його будинку відбувся обшук, правда, ні автомобіля ВАЗ-2106, ні навіть слідів від нього не виявили. В результаті справу порушили за статтею 319 КК РФ "Образа представника влади": покарання за неї не жорстке — до року виправних робіт.

Як повідомляв УНІАН, суд тимчасово окупованого Сімферополя заочно заарештував народного депутата України Мустафу Джемілєва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив його адвокат Джеміль Темішев. За його словами, Джемілєв оголошений у федеральний розшук.