Полиция / Фото УНИАН

У Хмельницькій області почалась переатестація поліцейських.

Про це глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе повідомила сьогодні під час відеоселекторної наради з керівниками структурних і територіальних підрозділів НПУ, поінформували УНІАН у Департаменті комунікації Нацполіції.

Читайте такожВ патрульній поліції заявили про 80% довіри українців до їх роботи

Відео дня

За її словами, вже розпочато атестацію працівників Головного управління Національної поліції України у Хмельницькій області. Також готується атестація працівників поліції Волині.

Деканоідзе також повідомила, атестацію працівників поліції Києва і Київської області планують закінчити упродовж тижня. Зараз спостерігається незначний процент "відсіву" працівників, які не пройшли атестацію. Переважна частина з цієї категорії – керівники різного рівня поліції Києва. Натомість рядові поліцейські атестацію проходять нормально.

"Жодних проблем у рядового складу з атестацією немає", – підкреслила Деканоідзе.

Як повідомляв УНІАН, переатестація співробітників апарату Нацполіції, головних управлінь НП в місті Києві та Київській області розпочався 18 листопада 2015 р.

Мова йде про тих, хто тимчасово був призначений на свої посади у новоствореному органі. Залишитись на тій же позиції або обійняти нову вони зможуть тільки після переатестації.

Читайте такожУ Хмельницькому почала роботу нова патрульна поліція

Переатестацію всіх працівників поліції планується провести упродовж півроку.

Загалом атестацію у Києві та області повинні пройти близько 13,5 тис. співробітників Нацполіції, в тому числі й апарату.

12 січня 2016 р. було підписано наказ про початок атестації співробітників Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області. У цій області підлягають атестації близько 2,2 тис. співробітників поліції.