фото: УНИАН

Про це повідомила сама Геращенко, передає "Українська правда".

За її словами, це сталося на КПП Мілове/Чортково. Згідно з документами, причина, через яку її не пускають, це загроза безпеці РФ.

"Нас з групою депутатів разом зі Святославом Цеголком муружили тут три години. А потім представник ФСБ заявив, що мені заборонено в'їзд на територію РФ до 2021 року", - сказала Геращенко.

Вона нагадала, що вона і Цеголко їхали на суд за дорученням президента.

Геращенко повідомила, що надала документи про те, що вона є членом Української делегації на мінських переговорах, а також членом української делегації в раді Європи. Вона також наголосила, що надала росіянам свій дипломатичний паспорт.

"Я повідомила про ситуацію міністру закордонних справ Клімкіну. МЗС готує ноту", - сказала вона.

Геращенко завернула увагу, що акти про заборону в’їзду датовані 8 березня.

"Вони по ходу намагалися переписати ці акти і вже замінити на сьогоднішнє число і подати, щоб я знову їх підписала", - сказала Геращенко і додала, що відмовилася це робити.

Крім того, вона має намір поставити питання про заборону її в'їзду в РФ на наступних Мінських переговорах 23 березня.

Геращенко також висловила побоювання за своїх колег.

"Наш консул Москаленко, який перебуває на КП, повідомив, що в Донецьку, де оголошуватимуть вирок, дуже напружена атмосфера, готуються провокації, можливо, проти наших депутатів", - сказала вона.

Напередодні група депутатів з фракцій БПП та "Батьківщина" вирушила до РФ для участі у судовому засіданні, на якому буде оголошено вирок українській льотчиці Надії Савченко.

Серед них: Марія Іонова, Олена Кондратюк, Ірина Луценко, Олексій Рябчин, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, Віктор Кривенко та речник президента України Святослав Цеголко.

Читайте такожВ дні проголошення вироку Савченко біля суду готуються провокації – адвокат

"Прочитали, що в РФ не пускають групи підтримки Надії. Сподіваюся, у них вистачить розуму допустити депутатів, що мають дипломатичні паспорти, серед яких є члени ПАРЄ й інших міжнародних організацій. Інакше - це було б надто показово", - написала Геращенко напередодні поїздки. 

Нагадаємо, вчора адвокат льотчиці Полозов повідомив, що українцям, які приїжджають до Росії з метою бути присутніми у суді під час оголошення вироку Савченко, відмовляють у в'їзді.