REUTERS

До зали суду Донецька Ростовської області РФ, де другий день оголошують вирок українській льотчиці і народному депутату Надії Савченко, завели трьох провокаторів.

Про це прес-секретар президента України Святослав Цеголко написав у Twitter.

Читайте такожРосійський суд не визнав імунітет Савченко як делегата ПАРЄ

Відео дня

"Напруга зростає. Організатори завели до зали трьох провокаторів, які не є дипломатами. Ми оголосили протест... Запустивши 3 тітушок, до зали пустили лише 4 членів української делегації", - повідомив Цеголко.

Раніше прес-секреатр президента України повідомляв, що до зали суду на оголошення вироку Савченко не пустили половину української делегації. Перед цим в суді під час оголошення вироку Савченко всіх попросили залишити приміщення і ще раз пройти заходи безпеки.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці в суді російського Донецька продовжили оголошувати вирок Савченко. На засіданні суду, крім Цеголка, присутні сестра Надії Віра Савченко, народні депутати Ірина Луценко, Марія Іонова, Олексій Рябчин, Сергій Євтушок, українські дипломати.

Читайте такожРосія пропонувала обміняти Савченко на шляхопровід до окупованого Криму - радник голови СБУ

У РФ Савченко звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, і потім силою переправили до Росії. Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.

Прокуратура РФ вимагає засудити її до 23 років позбавлення волі.