REUTERS

Про це розповіли генеральний консул України у Ростові-на-Дону Віталій Москаленко та віце-консул Олександр Ковтун, пише ТСН.

За їхніми словами, Савченко нині виходить із сухого голодування, але її організм не сприймає не тільки їжу, але й воду. Її сильно нудить, крім того, почалася сильна алергія на всі продукти, які вона намагається вживати. Сильно отікають ноги.

Також дипломати повідомили, що вже тривалий час у Савченко понижені тиск та температура тіла, а рівень ацетону в крові підвищується.

Відео дня

Надія вимагає, аби її оглянули українські або закордонні лікарі, адже російські медики, за її словами лише вимірюють температуру та тиск, але якісної допомоги не надають.

Читайте такожМЗС вимагає від РФ допустити до Савченко українських лікарів

Як повідомляв УНІАН, суд у Росії 22 березня засудив Савченко до 22 років ув’язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків.

Також суд присудив Савченко штраф у 30 тис. рублів за «незаконний перетин кордону».

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Читайте такожСавченко заборонила адвокатам оскаржувати вирок та просити помилування (лист)

Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.

За час утримання у СІЗО Савченко декілька разів оголошувала голодування й погрожує знову почати сухе голодування з 6 квітня.