Dumskaya.net

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив прокурор Владислав Куценко.

"Список, який опублікувала пані Тетяна Козаченко, є реєстром люстраційних посад та всіх осіб, які їх займали, а не списком прокурорів, які підлягають люстрації", - уточнює прокурор.

Читайте такожУ Одесі протестуючі проти призначення Стоянова прокурором області почали розширювати "прокурорський майдан"

Відео дня

При цьому Куценко заявив, що в.о. прокурора Києва Олег Валендюк виграв суд першої інстанції та Апеляційний суд у Міністерства юстиції, які чітко визначили, що він не потрапляє під люстрацію.

Стосовно ж Миколи Стоянова, за словами Куценка, буде діяти закон "Про очищення влади".

"У понеділок ми офіційно перевіримо всю інформацію щодо того, чи підпадає він під люстрацію чи ні, і приймемо рішення. В понеділок, я думаю, ми його офіційно оприлюднимо", - пообіцяв Куценко.

Читайте такожВ Одесі протестувальники проти нового прокурора області розблокували один із входів до будівлі прокуратури

Як повідомляв УНІАН, з вечора 30 березня в центрі Одеси, під будівлею прокуратури області, проходить акція протесту проти призначення Миколи Стоянова прокурором Одеської області.

Стоянов вже був прокурором Одеської області. Його призначив на цю посаду в травні 2014 року тодішній генпрокурор Олег Махніцький. Наступний генпрокурор Віталій Ярема звільнив Стоянова з посади прокурора Одеської області.

Досі прокурором області був Давид Сакварелідзе, якого Віктор Шокін звільнив 29 березня, в день голосування у ВР за його відставку з посади генпрокурора.

Сакварелідзе заявив, що причиною його звільнення з посади заступника генерального прокурора – прокурора Одеської області стала його боротьба з корупцією в прокуратурі.