flickr.com/photos/nicokaiser

Про це кореспонденту УНІАН повідомив почесний консул Туреччини в Харкові Володимир Білий.

Читайте такожДо Туреччини відправлений черговий літак з турками-месхетинцями з Донбасу

За його словами, 14-15 квітня з міжнародного аеропорту "Харків" до турецького міста Ерзінджан вилетять 3-4 авіаборти з етнічними турками, які до початку антитерористичної операції проживали на Донбасі, переважно в околицях Слов'янська Донецької області.

Відео дня

Білий підкреслив, що для супроводу літніх людей і хворих осіб з Туреччини до Харкова вже прибули 36 медиків з необхідним обладнанням.

Як повідомляв УНІАН, Туреччина проводить репатріацію турків-месхетинців, які мігрували в українські Донецьк і Слов'янськ з Ферганської долини в Узбекистані після подій 1989 року.

За розпорядженням президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, 3 тис. месхетинських турків, які відчули на собі негативний вплив військового конфлікту на Донбасі, будуть переселені до Туреччини. Для переселенців виділять 33 житлових одиниці в Карсі, а інші будуть розміщені в провінції Ерзінджан. Також  їх обіцяють працевлаштувати.

У грудні 2015 року до Туреччини з Харкова відправили перші літаки з 350 турками-месхетинцями. В березні 2016 року полетіли ще близько 200 осіб.