сбу / Фото УНИАН

Про це повідомила прес-служба УДЦР.

«Днями фахівці Запорізького відділу Центрального філії УДЦР допомогли СБУ виявити і заблокувати роботу телекомунікаційного обладнання, яке використовувалося російськими спецслужбами... Під час проведення оперативних заходів правоохоронці вилучили 42 програмних комплекси, сім-банки, комп'ютерну техніку та велику кількість sim-карт на загальну суму майже 350 тис. гривень», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, адміністрував дане телеком-обладнання громадянин окупованого Росією Криму, а допомагали йому в цьому двоє жителів Запоріжжя. Спеціальне обладнання, за допомогою якого надавалися послуги міжнародної IP-телефонії, розміщувалося в 9 орендованих квартирах.

Відео дня

Читайте такожCправа одного з ватажків "ЛНР" Корсунського перебуває на завершальному етапі - СБУ

Згідно з повідомленням, слідчо-оперативні заходи тривають.

Довідка УНІАН. УДЦР належить до сфери управління Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Повноваження УДЦР розповсюджуються на користувачів радіочастотного ресурсу України, які діють у смугах радіочастот загального користування: УДЦР виконує роботи, пов'язані з розрахунком мереж цифрового наземного мовлення та виявленням джерел радіозавад.