/ ssu.gov.ua

Як повідомляє прокуратура Чернігівської області, за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.368 КК України (отримання неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням).

Наразі вирішується питання про затримання та повідомлення корупціонерам про підозру. 

Досудове розслідування триває, встановлюються обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Відео дня

Читайте такожМера Вишгорода випустили з СІЗО під заставу: каже, що не очікував такого (відео)

В свою чергу, як повідомляє СБУ, правоохоронці задокументували, що під час чергової сесії міської ради мер посприяв розгляду та затвердженню питання щодо виготовлення проектно-технічної документації зазначеної ділянки.

Депутати також прийняли рішення про скликання позачергової сесії для остаточного розгляду виділення землі в оренду.

Співробітники спецслужби спільно з працівниками  прокуратури затримали мера та депутата у службових кабінетах після отримання грошей за позитивне "вирішення" питання.

Читайте такожВисокопосадовець із "Надр України" погорів на хабарі у 1,5 мільйона (фото)

Також про затримання мера повідомив під час виступу у Верховній Раді лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

"Сьогодні, буквально годину тому, у місті Мена Чернігівської області спецслужби затримали мера міста Геннадія Примакова", - сказав Ляшко. Він додав, що Примаков є членом Радикальної партії.

Крім того, за словами Ляшка, було затримано керівника Менської районної партійної організації РПЛ Валерія Гайдукевича.

"Обох цих людей звинувачують, що начебто отримали якісь там хабарі. Хай у мене рука відсохне, якщо хтось там отримав хабарі. Усе це політичні репресії, усе це фальсифікації кримінальних справ", - вважає лідер політсили.

На його думку, це спроби "дискредитувати" посадовців-висуванців РПЛ напередодні виборів (17 липня відбудуться вибори депутатів ВР у 7 округах).

2