патрульная полиция / УНИАН

Про це УНІАН повідомили в прес-службі відомства.

«Установлено, що працівникам Києво-Святошинського відділу Головного управління Нацполіції в Київській області стало відомо про можливі протистояння та сутички за участі сотні озброєних людей на території товариства майже за добу до початку подій», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожКонфлікт між забудовником і городянами на Святошино у Києві: поліція затримала близько 30 осіб

Відео дня

Проте, зазначають в прокуратурі, працівники поліції не відреагували належним чином на неодноразові повідомлення про зухвале захоплення підприємства – вони не протистояли та не втручались у незаконні дії озброєних молодиків.

«Як наслідок, бездіяльність правоохоронців призвела до вбивства людини. І навіть після цього вони не спромоглися оглянути місце події з метою виявлення знаряддя злочину, а також своєчасно затримати людину, яка скоїла смертельні постріли», - констатує прес-служба.

У відомстві наголосили, що лише після неоднаразових вимог та вказівок прокуратури Київської області поліцейські провели слідчу дію.

Читайте такожЗіткнення на скандальному будівництві на Позняках набирають обертів (фоторепортаж)

Зважаючи на бездіяльність поліцейських та настання тяжких наслідків, прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

У прокуратурі запевнили, що в рамках досудового розслідування буде надана правова оцінка діям кожного з правоохоронців.

На даний час досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня у селі Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області група чоловіків чисельністю понад 200 осіб намагалася захопити спиртопереробне підприємство "ХІМАКС". Внаслідок інциденту один чоловік загинув, ще одну особу було травмовано.

Читайте такожВ Одесі поліція затримала більше 20 осіб, які влаштували перестрілку в готелі

Тіло вбитого чоловіка було знайдено поліцією згодом біля паркану підприємства.

За даними поліції, загиблий належав до групи нападників.

За цим фактом відкрито два кримінальних провадження за статтями хуліганство і вбивство.