Студенти, які цього року вступили до вищих навчальних закладів, не призиватимуться на строкову службу до Збройних сил України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні на прес-конференції у Львові міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО.

«Студенти, які поступили цього року, не будуть призвані в армію, як солдати, тому що 2010 рік – це останній рік, коли буде призов на військову службу – після цього, згідно з рішенням Президента – буде контрактний принцип комплектування Збройних Сил на добровільній основі», - сказав А.ГРИЦЕНКО.

Відео дня

Він також зазначив, що через непотрібність в країні буде значно скорочена кількість військових кафедр. За словами міністра, сьогодні на обліку військових комісаріатів перебуває 7 млн. осіб, з них 600 тис. офіцерів. А.ГРИЦЕНКО переконаний, що в найближчі 10 років взагалі можна призупинити підготовку офіцерів запасу. Міністр також наголосив, що є достатня кількість вже підготовлених офіцерів, які нещодавно проходили службу в армії і готові посилити ЗСУ у випадку необхідності.

А.ГРИЦЕНКО нагадав, що Міноборони вже протягом двох років відмовилось від підготовки офіцерів запасу і не витрачає кошти на ці потреби.