УНІАН

«Проїжджаючи по Вінницькій області чи місту Вінниця, ми бачимо будівельні крани, ремонти доріг, бачимо, що крок за кроком відбуваються зміни у покращенні споживчих настроїв. І це має дуже важливе значення. На сьогодні ми вперше за період після девальваційного стрибка, що мав місце на початку 2015 року, спостерігаємо зростання роздрібного товарообороту, хай не набагато, але це +3% у порівняльних цінах, - зазначив Валерій Коровій. – Ми маємо дуже позитивну динаміку в цілому в аграрному секторі, що пов’язано з надзвичайно сприятливими погодно-кліматичними умовами. І очікуємо на найкращі показники за всю історію Вінницької області після проголошення незалежності України».

Разом з тим, зауважив голова облдержадміністрації, позитивні зміни спостерігаються й у сфері промисловості. Дуже активно використовуються важелі стимулювання у цьому секторі через будівництво доріг, фінансування будівельних робіт за рахунок Фонду регіонального розвитку. Також відзначається зростання обсягів будівельних робіт організаціями, які розташовані на теренах Вінницької області.

«Зважаючи на тенденції, які є сьогодні у сферах аграрного бізнесу, промисловості, будівництва, якщо нам дасть Бог успішно здійснити все задумане, ми будемо мати найбільш успішний рік з точки зору економічної ситуації у Вінницькій області за весь період незалежності України. І це неодмінно буде впливати на зростання добробуту вінничан», - підкреслив Валерій Коровій.

Відео дня